Пенсіонер із Хмельниччини вивів стійкий до приморозків мигдаль

Гібриди мигдалю, отримані шляхом схрещування мигдалю звичайного з мигдалем Фенцля, молдавським сортом Форсаж та кримськими сортами Нікітський-2240 і Делон, при м’яких зимах, з температурою не вище –21 °C навесні добре квітують. Про це у матеріалі журналу «Садівництво по-українськи» розповів автор гібридів Анатолій Лаба, відомий селекціонер, садівник, член Асоціації селекціонерів, помологів та садівників із села Пільний Олексинець Хмельницької області.

«Найбільш перспективними виявилися дві гібридні форми, отримані від схрещування мигдалю звичайного і мигдалю Фенцля, – зауважив він. – Вони без підмерзань можуть пережити температури нижчі за –28 °C».

Оскільки гібридні форми мигдалю показали стійкість до приморозків під час цвітіння та принесли врожай, селекціонери зібрали з них насіннєвий матеріал та висіяли. Протягом першої вегетації сіянці сягнули заввишки 0,5 м.

«Попри те, що для мигдалю рекомендовані супіски, а наші ґрунти – середньо-важкі суглинки, ці рослини тут нормально ростуть», – резюмував пан Лаба.https://ukragroconsult.com/

Теги

Новости по теме